Gør din hund også i haven?

Hunden er menneskets bedste ven. Det har den været i mange hunderede år, og det er der også en god grund til. De søde pelsklædte venner har en helt særlig personlighed, som man ikke finder hos nogen andre kæledyr, og på samme tid knytter hunden sig i langt højere grad også til sit menneske i forhold til mange andre dyr. Samtidig er det også en kæmpe opgave, som man påtager sig, når man vælger at få en hund. Det kan på mange måder sammenlignes med at få et barn, da der følger en lang periodes opdragelse med.

Der er mange forventninger til, hvordan hunde skal agere. Disse forventninger hænger ofte sammen med, hvad der vil opleves som mindst generende for andre mennesker. Derfor er det også vigtigt, at man i en tidlig alder begynder at opdrage på sin hund, så den kommer til at opføre sig præcis, som man ønsker det. Dog er hunden et dyr, og det betyder også, at det kan være svært altid at holde styr den. For eksempel oplever mange familier problemer med at hunden gør i haven. Det kan virke nærmest umuligt at få hunden til at lade være, dog er der nogle tips, der måske kan hjælpe.

En tålmodig træning kan i sidste ende give succes

Når man ønsker at lære sin hund, at det er slut med at gø i haven, må man starte på et andet niveau. Man kan ikke begynde denne træning i det sidste stadie, som netop er at få hunden til at lade være med at gø i haven. Derimod skal man faktisk starte et helt andet sted. Hvis man begynder at lære sin at gø på kommando, vil man i langt højere grad kunne styre, hvornår hunden skal gø, og hvornår den ikke skal. Dermed får man en overordnet kontrol over hunden. Denne træning skal bygges op på ros og godbidder.

Drop de voldsomme alternativer

Der findes mange løsninger til, hvordan man kan løse dette problem. Nogle mennesker vælger dog at bruge langt mere voldsomme metoder i form af afstraffelse. Dette er dog ikke nødvendigt, og i virkeligheden utrolig synd for hunden. Det er i sidste ende muligt at opdrage på sin hund udelukkende ved hjælp af ros, og derfor er der ingen grund til at tage metoder såsom stødhalsbånd i brug. Det vil på et tidspunkt også kunne påvirke hunden til en negativ opførsel.

Gør din hund også i haven